Brussels Airport

Overzicht

Brussels Airport (IATA Code: BRU) ligt net buiten het centrum van Brussel, waar de hoofdstad van België en de omliggende regio’s. Van de luchthaven drie startbanen en de belangrijkste terminal infrastructuur handvat meer dan 19 miljoen passagiers per jaar. De luchthaven dient als een hub voor bijna een dozijn luchtvaartmaatschappijen die binnenlandse en internationale bestemmingen. De luchthaven infrastructuur omvat verschillende niveaus en een “terminal” met alle faciliteiten behalve Pier A gelegen onder een dak.  Pier A, het nieuwste op het vliegveld, is ontworpen om ondersteuning aan passagiers uit Schengen-landen, evenals Afrikaanse bestemmingen bieden. Passagiers die aankomen op Pier A moet grenscontrole op dit punt verwachten. Pier B wordt voornamelijk gebruikt voor vluchten buiten het Schengen-gebied.

Korte Geschiedenis

De luchthaven van Brussel eerst in gebruik genomen in 1940 toen het vliegveld werd gebruikt door de Duitse Luftwaffe tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Luftwaffe geconstrueerde drie banen, waarvan er twee worden vandaag nog steeds gebruikt. Na het sluiten van de oorlog, het vliegveld kwam in de controle van de Britten, en dan de Belgen. Sindsdien is de luchthaven reconstructie, uitbreiding en verbeteringen ondergaan. De nieuwere terminal infrastructuur werd gebouwd in voorbereiding op de Wereldtentoonstelling van 1958.

Instellingen

Brussels_AirportBrussels Airport biedt een breed scala aan diensten en voorzieningen voor reizigers.  Van multidenominational plaatsen om te aanbidden een grote keuze aan restaurants en winkels, de luchthaven is gericht op comfort voor de passagiers. Meer dan twee dozijn winkels zijn gevestigd in Pier A en omvatten Massimo Dutti, Tommy Hilfiger, Victoria’s Secret, en Samsonite.  Meer dan een dozijn bars, cafes en restaurants bevinden zich ook in Pier A en omvatten Starbucks, Pizza Hut Express, Black Pearls, en het Belgian Beer Cafe. Geldautomaten, wisselkantoren, en bagagekluizen zijn ook beschikbaar voor de passagiers. Een kapper en apotheek bevindt zich ook in de terminal.

Autoverhuur Brussels Airport

Diensten voor autoverhuur op de luchthaven van Brussel zijn gevestigd in de aankomsthal en zijn gemakkelijk zichtbaar. Daar kunnen reizigers toegang tot een groot aantal keuzes als het gaat om autoverhuurbedrijven. Een paar van de auto huren op de luchthaven zijn onder meer: Expedia.nl, Autoverhuur24.be – Brussel, Goedkoperautohuur.nl – Brussel Autoverhuur.

Openingstijden verschillen tussen autotransport, dus vooruit bellen om te controleren. Het merendeel van de auto verhuurbedrijf bureaus zijn geopend van 6:30 ‘s ochtends tot 11:30’ s nachts, maar te bellen van tevoren en gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de diensten beschikbaar zijn wanneer u ze nodig hebt. Passagiers worden ook aangemoedigd om op voorhand te boeken tijdens de zomermaanden te zorgen voor een auto is beschikbaar bij aankomst.

Voor meer informatie over Brussels Airport, bezoek hun officiële website op www.brusselsairport.be of bel het algemene informatienummer op +32 27 53 77 53 vanuit het buitenland.U kunt ook bellen 0900/700 00 vanuit België tussen de uren van 7:00-10:00 (08:00 in het weekend). De luchthaven ligt op Brussels Airport BE-1930 Zaventern.