De internationale luchthaven van Boedapest

Overzicht

Budapest International Airport, ook wel bekend als Budapest Ferenc Liszt Airport (IATA Code: BUD) werd ooit bekend als de luchthaven Ferihegy in Boedapest. De inrichting is gelegen op ongeveer 16 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Boedapest. De luchthaven werd omgedoopt tot de Budapest Ferenc Liszt luchthaven op de 200ste verjaardag van de geboorte van de beroemde Hongaarse componist Franz Liszt. Van de luchthaven twee startbanen en twee terminals verwerken van ongeveer negen miljoen passagiers per jaar, voornamelijk Intercontinental Europese bestemmingen met een paar routes naar het Midden-Oosten en Afrika.

Korte Geschiedenis

De internationale luchthaven van Boedapest kende een bescheiden begin in 1938, met de bouw te beginnen in 1942. De architecturale plannen voor de luchthaven zelf waren ontworpen in een moderne Hongaarse architectonische plan, waar de ontwerper maakte het ontwerp van de terminal gebouw in de vorm van een vliegtuig. Het vliegveld zag zware gebruik tijdens de Tweede Wereldoorlog door militaire vliegtuigen. Tijdens de oorlog, een groot aantal van de gebouwen op het terrein werden beschadigd. Aan het einde van de oorlog, de luchthaven en de stad Boedapest waren onder de bezetting van de Sovjet-troepen.  De luchthaven werd een civiele luchthaven in 1947 en Hungarian Airlines opereerde vanuit de luchthaven start in 1954.  Sindsdien is de luchthaven gegroeid en genoten van de nieuwbouw, zowel in gebouwen en landingsbanen.

Instellingen

De internationale luchthaven van Boedapest biedt een verscheidenheid aan diensten en voorzieningen voor reizigers. Terminal 1 is onderverdeeld in boarding gates serveren Schengen en niet-Schengen-passagiers. De nieuwe Sky Court gelegen tussen de terminals 2A en 2B biedt een aantal lounges.  Nieuwer winkels en eetgelegenheden bevinden zich in de Transit Hal van het Sky Court.  Passagiers kunnen vinden duty-free shops, een Hunterian wijn en eten winkel en afhaalmaaltijden opties van KFC en Burger King. Sit-down dineren in het restaurant Hippopotamus en Gundel Bistro. Shoppers zullen genieten van het browsen Herend porselein winkel, Caprice, en Frey Willie. Andere voorzieningen op de luchthaven zijn onder buitenlandse wisselkantoren, geldautomaten, een EHBO-post, een postkantoor, een kapel, en een open lucht vliegtuig museum gelegen op korte afstand van Terminal 2.

Autoverhuur Boedapest

car_hireEen auto huren op de internationale luchthaven van Boedapest bieden een aantal opties met binnenlandse en bekende internationale carriers. Autoverhuurbalies bevinden zich in Terminal 1 aankomsthal en in de Sky Court. Als je in Terminal 1 aangekomen, zijn autoverhuurbalies gelegen nabij de hoek bakkerij. Vanaf Terminal 2, zijn autoverhuurbedrijf kantoren gelegen tussen 2A en 2B. Terminal 1 en 2 vereisen vervoer per bus. Passagiers wordt geadviseerd om te zoeken naar de bus # 200 in de aankomsthal Lane op T2. Sommige opties voor autoverhuur op de luchthaven zijn onder meer: Autoverhuur24.be – Boedapest, Sixt.nl – Budapest, Goedkoperautohuur.nl – Boedapest

Voor meer informatie over de internationale luchthaven van Boedapest, bezoek hun website op www.bud.hu of bel het algemene informatienummer op +36 (1) 296-7000.De luchthaven is gelegen op 1185 Budapest, BUD Nemzetközi Repülötér.